Exempel på uppdrag

ordbalans6

Vintern 2015: Utvärdering av Riksbankens penningpolitik 2010–2015, av Marvin Goodfriend och Mervyn King.

Uppdrag: Översättning från engelska till svenska

Det här uppdraget var extra roligt eftersom jag fick tillfälle att samarbeta med två skickliga kolleger. Vi översatte ungefär en tredjedel vardera och hjälptes åt med att språkgranska och korrekturläsa de andras texter, vilket gav en grundligt genomarbetad och enhetlig slutprodukt.


Våren 2016: Intervju med Yanis Varoufakis för International Network of Street Papers

Uppdrag: Översättning från engelska till svenska

Som volontär hos Translators Without Borders har jag bl.a. översatt en intervju med den tidigare grekiske finansministern Yanis Varoufakis. Det känns bra att kunna bidra med mitt yrkeskunnande på det här sättet. Dessutom var texten väldigt intressant och högaktuell.


Sommaren 2016: Bokförlaget Modellrallaren, Mälarviken–Mollsjö järnvägar

Uppdrag: Språkgranskning och korrekturläsning på svenska

Att jobba med Modellrallaren och Jocke Sannagård är alltid en fröjd. Jag får pilla med detaljer för att ge texten det där lilla extra och får se en begåvad skribent utvecklas ännu mer. Att få en inblick i modelljärnvägarnas värld är en extra bonus.


Våren 2017: Verbum förlag, Bön och medveten närvaro, av Tim Stead

Uppdrag: Översättning från engelska till svenska

Medveten närvaro, mindfulness, har varit ett hett begrepp ganska länge nu. Den här boken ger en fin introduktion i vad det hela handlar om och jag tror att många kan ha glädje av den, oavsett livsåskådning. Tim Steads typiskt engelska humor och avväpnande självdistans gör inte det hela sämre!

Spara

Spara

Spara

Spara

To improve the user experience on Ordbalans we use cookies. Please make your choice.